18-04-’18 Brandweerlieden uit Den Ham ingezet met Handcrew Overijssel in Tubbergen

Tubbergen, 18 april 2018
Een brand heeft vanmiddag een groot deel van natuurgebied het Hondeven in Tubbergen in de as gelegd. De brandweer heeft diverse eenheden uit Twente en IJsselland ingezet om de brand te bestrijden. De Handcrew Overijssel met brandweerlieden uit Den Ham, Nijverdal en Dedemsvaart is ook ingezet. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Op woensdag 18 april is rond half vier brand ontstaan in een natuurgebied aan de Huyerenseweg in Tubbergen. Bij aankomst bleek een groot stuk natuurgebied bestaand uit heide, ven en naaldbomen in brand te staan. In verband met de droogte en snelle branduitbreiding is door de brandweer direct groot opgeschaald.

Omdat het vuur lastig te bereiken is en het gebied vrijwel niet toegankelijk is voor blusvoertuigen is de Handcrew Overijssel ter plaatse voor ondersteuning bij het bestrijden van de brand. Dit doen zij door in kleine groepen te voet het veld in te gaan met speciale gereedschappen en rugzakken met water. Ook tijdens de nabluswerkzaamheden heeft dit team zijn toegevoegde waarde laten zien. 

Om goed beeld te krijgen van de brand heeft de brandweer ook drone Argus ingezet. Door van bovenaf mee te kijken weet de brandweer exact waar de vuurhaarden zich bevinden en kan effectiever worden geblust. In totaal is ongeveer 25 hectare natuurgebied gebied afgebrand.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, wel is veel flora verloren gegaan. De oorzaak van de brand is niet bekend. Bij het bestrijden van de brand zijn ongeveer 100 brandweermensen uit diverse kazernes uit Twente en IJsselland ingezet.

Foto’s ingezonden door News United / Kevin Gerrits & Clemens Brughuis

Social media

Logo FacebookLogo Twitter

Laatste tweets

Archief