01-01-’15 Brandweer Vroomshoop in tijdelijke kazerne

Tijdelijk onderkomen brandweer post Vroomshoop

Vroomshoop – 01-01-2015
De post Vroomshoop van Brandweer Twente is sinds gisteren ingetrokken in een tijdelijk onderkomen aan de Sluiskil in Vroomshoop. Een leegstaande hal dienst nu tijdelijk als kazerne zodat de oude kazerne gerenoveerd kan worden.

De (oude) brandweerpost aan het Plantsoen 8 in Vroomshoop ondergaat een grondige renovatie. De reden: het pand is aan het verzakken, waardoor grote scheuren in muren, plafonds en vloeren zijn ontstaan.

De brandweerpost is in 1990 in gebruik genomen. In oktober 2012 worden de eerste gebreken zichtbaar. En in enkele maanden tijd begint het pand te verzakken, waardoor vloeren niet meer waterpas zijn en tegels in het toilet van de muur vallen.

Na een onderzoek door het Rotterdamse bedrijf KWK vastgoedadvies wordt duidelijk dat ingrijpen onvermijdelijk is. De brandweer kiest voor het scenario waarbij de hoofddraagconstructie blijft staan en met name intern zaken worden vernieuwd.

Webbink Bouwgroep uit Vriezenveen heeft een contract ondertekend voor het ontwerp en renovatie van de post Vroomshoop.

De vrijwilligers van de Vroomshoopse brandweer moeten in de periode van de renovatie vanuit de tijdelijke locatie aan de Sluiskil hun werk doen.