01-07-’12 Agent mishandeld

Vroomshoop, 01-07-2012 • Een agent van Politie Twente is in de vroege ochtend van zaterdag 30 juni mishandeld door een 24-jarige man uit Vroomshoop.

Surveillerende agenten controleerden omstreeks 03.15 uur horeceagelegenheden op de sluitingstijd. Bij een horecagelegenheid in de Hammerweg werd een aantal mensen op verzoek van de agenten weggestuurd.

Toen de agenten na enige tijd weer langsreden, stond er nog een grote groep mensen buiten op straat. Eén van hen riep beledigende leuzen naar de agenten. Hierop besloten de agenten de man aan te houden. Deze 21-jarige man uit Vroomshoop werkte niet mee aan zijn aanhouding.

Diverse personen uit de groep bemoeiden zich met de aanhouding. Eén van hen, de 24-jarige man uit Vroomshoop, belemmerde de agenten door tussen hen en de verdachte in te gaan staan. Een van de agenten probeerde de man weg te houden, maar kreeg van hem een harde stomp in het gezicht, waarop ook deze man werd aangehouden.

Andere personen uit de groep reageerde eveneens agressief en beledigden de agenten. Een andere 24-jarige man, eveneens uit Vroomshoop, jutte de groep op en werd ook aangehouden.

De 24-jarige man die de agent had geslagen is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De andere twee zijn na verhoor heengezonden.

Geweld tegen politiemensen
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.