02-11-’15 Vader in Vroomshoop eist onmiddellijk huisverbod en vertrek opstandige zoon

Vroomshoop, 2 november 2015
Een inwoner van Vroomshoop vraagt de rechter om een huisverbod voor z’n opstandige zoon. 

In een kort geding voor de rechtbank in Almelo wil de Vroomshoper dat z’n zoon z’n spullen pakt en binnen 24 uur de woning verlaat. Ook zou de zoon zich niet meer mogen ophouden in een straal van 500 meter van de woning aan de Boshoek. Als hij deze verboden negeert, zou hij een geldboete van 500 euro per dag moeten betalen. 

Zoon terroriseert hele gezin en pleegt veelvuldig schoolverzuim

Volgens de man uit Vroomshoop terroriseert z’n zoon het hele gezin onder wie z’n jongere broers en zusje en stiefkinderen. Zo zouden de kinderen uit voorzorg hun slaapkamer op slot doen om te voorkomen dat de onruststoker geld steelt of één van de kinderen mishandelt. De jongen pleegt ook veelvuldig schoolverzuim. 

Onrust ontstaan na plotseling overlijden moeder

De onrust in huis is ontstaan sinds in 2011 de moeder plotseling is overleden. Sindsdien bemoeit ook jeugdzorg zich nadrukkelijk met de situatie. Eerder al kwam het tot een handgemeen tussen de zoon en z’n stiefbroer waardoor de andere kinderen noodgedwongen uit huis zijn gevlucht. 

Na het eerdere incident maakte de zoon nog excuses en keerde terug naar huis. Toch ging het opnieuw mis. Inmiddels stelt een aangestelde gezinsvoogd dat de situatie onhoudbaar is geworden. De rechter nu gevraagd om een oplossing te bieden.