03-06-’16 Woning in Den Ham gesloten vanwege zeer grote drugsvondst

Den Ham, 3 juni 2016
Op vrijdag 3 juni is op last van burgemeester Visser van Twenterand een woning in Den Ham gesloten voor een periode van zes maanden. De reden is dat de politie een zeer grote hoeveelheid softdrugs in de woning heeft gevonden in het kader van een groot strafrechtelijk onderzoek.

De gemeente Twenterand treedt in samenwerking met de politie, het Openbaar Ministerie en woningcorporatie Mijande Wonen streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantast.

Achtste woning

In de afgelopen jaren is dit de achtste woning die in verband met drugshandel op last van de burgemeester is gesloten. Deze bevoegdheid van de burgemeester is gebaseerd op artikel 13b van de Opiumwet. Dit artikel staat ook wel bekend als de ‘Wet Damocles’. Het aantal keren dat de burgemeester maatregelen heeft genomen tegen drugspanden ligt echter hoger dan de acht woningsluitingen. Soms vertrekken bewoners al bij een aankondiging tot het sluiten van een woning. Daarnaast is er door de burgemeester regelmatig gewaarschuwd in gevallen waarbij er wel softdrugs was aangetroffen, maar er onvoldoende basis was om over te kunnen gaan tot woningsluiting.

De gemeente Twenterand blijft zich samen met de politie, het Openbaar Ministerie en woningcorporatie Mijande Wonen volop inzetten om drugshandel en drugsoverlast  te bestrijden.

Dringende oproep

De gemeente roept inwoners dringend op om vermoedens van hennepproductie of andere vormen van criminaliteit, te melden bij Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.