03-09-’14 Brandweer ingezet voor lekkend vat afvalbedrijf

Aadorp, 3 september 2014
Op woensdag 3 september is de brandweer ingezet voor een lekkage in een vat met een brandbare vloeistof bij het bedrijf Sita Ecoservice Almelo. De vloeistof is binnen het bedrijf gebleven en heeft geen effect op de omgeving gehad. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

Omstreeks 11.30 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een lekkage van een vat bij het bedrijf Sita Ecoservice aan het Bedrijvenpark Twente in Aadorp. Het betrof een lekkage van een vat van 1000 liter gevuld met ongeveer 800 liter ethylacetaat. Dit is een brandbare vloeistof. Het vat was beschadigd geraakt door werkzaamheden. De vloeistof is direct opgevangen in de daarvoor aanwezige opvangbakken.

Vanwege verdamping van de vloeistof heeft de brandweer volgens standaard protocol metingen verricht in de omgeving van het bedrijf. De metingen wezen uit dat er geen gevaarlijke concentraties zijn vrijgekomen. Wel was een sterke geur in de omgeving waarneembaar. De vloeistof is binnen het bedrijf gebleven en is inmiddels door het bedrijf opgeruimd.

Het bedrijf is direct begonnen met ontruiming van de ongeveer twintig aanwezige medewerkers. Dit is op een veilige en adequate wijze verlopen. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

De toegangsweg naar het bedrijf is enige tijd door de politie afgezet.

Foto’s: Brandweer Almelo Fotografie