03-10-’12 Ruim 2000 kg grondstof GHB in beslag genomen: drie aanhoudingen

Almelo, Vriezenveen, 03-10-2012 • Dinsdagmiddag 2 oktober is door Politie Twente onder leiding van het Openbaar Ministerie een grote hoeveelheid grondstof voor de drug GHB in beslag genomen. Bij een bedrijf in Almelo werd 2000 kg GBL onderschept. De eigenaar van het bedrijf is aangehouden. Hij wordt verdacht van de handel in GBL als grondstof voor GHB.

Diezelfde middag is bij een bedrijf in Vriezenveen, een tweede verdachte van handel in GBL als grondstof voor GHB aangehouden.

GHB staat sinds 9 mei 2012 op de lijst van harddrugs. Deze plaatsing betekent dat voorbereidingshandelingen voor de productie van GHB strafbaar zijn.

De onderschepping en aanhoudingen zijn het resultaat van een groot drugsonderzoek van Politie Twente en het OM. Er vonden zoekingen plaats in zes panden in Almelo, Wierden en Vriezenveen. Bij de zoekingen werden de administratie en de computers in beslag genomen. Tevens zijn bij de zoekingen drie vuurwapens aangetroffen, één in een pand in Almelo. Hierbij is ter plaatse een 25-jarige Almeloër aangehouden voor verboden wapenbezit. Twee vuurwapens zijn bij een zoeking in Vriezenveen aangetroffen. De vuurwapens zijn eveneens voor onderzoek in beslag genomen.

In het kader van “Afpakken” is een geldbedrag en een BMW 3-serie in beslag genomen.

Afpakken:
De politie, het OM en Bijzondere Opsporingsdiensten slaan de handen ineen om misdadigers te raken op een plek die hen het meest pijn doet; in hun portemonnee. Door meer, slimmer en effectiever crimineel vermogen af te pakken ontmoedigt de overheid crimineel ondernemerschap, wordt ondermijning van de maatschappij én verwevenheid boven- en onderwereld tegengegaan en kan de misdadiger geen ‘fout geld’ investeren in nieuwe criminele activiteiten.