03-10-’16 Aanhouding na mishandeling op oktoberfest Geerdijk

Geerdijk, 3 oktober 2016
Een 45-jarige man uit Sibculo werd zaterdagnacht omstreeks 01.00 uur aangehouden bij het oktoberfest in Geerdijk. Een groep beveiligers droeg hem over aan de politie. De man zou een beveiliger met een bierpul hebben mishandeld, terwijl hij een andere beveiliger zou hebben getrapt. Tegen de verdachte werd aangifte gedaan. Mede-organisator Patrick Fokke zegt in een eerste reactie, niets over dit incident te hebben gehoord: ,,Het oktoberfest is juist super mooi verlopen.”

Omstreeks 03.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag kwam de politie opnieuw naar Geerdijk. Parkeerbeheerders hadden melding gemaakt van een jongeman die gewond was geraakt bij een vechtpartij. Het slachtoffer, een 18-jarige jongeman uit Bergentheim, lag op het moment dat de politie arriveerde al in een ziekenwagen. Hij had verwondingen aan zijn gezicht. De politie verrichtte in dit geval geen aanhoudingen. Fokke laat weten dat dit incident buiten het terrein van het Oktoberfest zou zijn gebeurd. 

Vergunning
De organisatie van het festijn, de stichting Spoorfuif uit Daarlerveen, gaf ooit aan de ambitie te koesteren het grootste oktoberfest van Nederland te willen houden. Sinds het feest in Geerdijk wordt gehouden, komen jaarlijks meer bezoekers af op de avond met optredens van schlagerzangers. ,,Het was weer een geweldig feest”, aldus Fokke. ,,We hadden een vergunning voor 6.000 bezoekers, maar zoveel waren er niet hoor. Er kwamen dit jaar 5300 mensen af op het Oktoberfest.”

Beveiligers
De politie zou de hele avond aanwezig zijn geweest, aldus Fokke. Hij gaf ook aan dat zich geen incidenten hadden voorgedaan en dat de aanwezige EHBO-medewerkers amper in actie behoefden te komen. Ook was een team van 36 beveiligers aanwezig om te zorgen dat het feest zonder problemen kon verlopen. 

In 2017 komt er weer een Oktoberfest in Geerdijk. Fokke vertelt dat het dan op 30 september wordt gehouden. 

Bron: TC Tubantia