04-07-’12 Man beroofd en mishandeld

Vroomshoop, 04-07-2012 • In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juni werd een 50-jarige Enschedeër beroofd op de Willem de Zwijgerstraat in Vroomshoop.

De 50-jarige Enschedeër had dinsdagavond een blind-date via internet geregeld. Toen de Enschedeër omstreeks 02.15 uur op de afgesproken plek op de Willem de Zwijgerstraat in Vroomshoop kwam, stapten plotseling twee mannen bij de Enschedeër in de auto. Eén van de mannen ging achter hem zitten, de andere man ging naast hem zitten. Er werd direct onder bedreiging van een vuurwapen of een voorwerp dat daarop lijkt, gevraagd om geld. Ook werd de Enschedeër meerdere malen met het wapen op zijn hoofd geslagen. Uiteindelijk zag de Enschedeër kans om zijn auto uit te vluchten en weg te rennen. Toen hij na enige tijd terugkwam bij zijn auto en zag dat de twee mannen waren vertrokken, is hij met zijn auto naar Enschede gereden om zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen te laten behandelen. Woensdagmorgen heeft de Enschedeër bij de politie aangifte gedaan.

De Enschedeër kon de man die naast hem was gaan zitten in de auto als volgt omschrijven:
• Man met een bleke huidskleur;
• Ca. 20 jaar oud;
• Droeg een bril met grote glazen, een wollen muts en een opvallend grote sjaal (ook wel ‘arafat’-sjaal genoemd)

De politie is een onderzoek gestart en heeft onder andere een buurtonderzoek verricht. Mensen die nog niet hebben gesproken met de politie, maar mogelijk wel informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, kunnen zich melden bij het rechercheteam Noord van Politie Twente, door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.