04-09-’10 Opendag Brandweer Club Twente

Op 4 September organiseerde de Brandweer Club Twente een “opendag” op het feestterrein te Westerhaar. De Brandweer Club Twente is een kleine groep enthousiaste liefhebbers die met behulp van sponsoren alles in het werk stellen om oldtimmer brandweerauto´s te behouden en te restaureren met de bedoeling ze toe te voegen aan hun collectie.

Dat deze collectie de moeite waard is, konden de vele bezoekers ervaren toen ze de collectie bezichtigden afgelopen zaterdag. Er waren prachtige oldtimers te bewonderen zoals o.a. een Ford (F620) uit 1955, een Volkswagen uit 1963 en een ladderwagen Magirus Deuts uit 1976. Vanzelf sprekend waren de brandweer Twenterand en diverse korpsen uit de regio o.a. jeugdbrandweer Almelo ook aanwezig met hun moderne voertuigen .

Daarnaast waren het in samenwerking met de plaatselijke EHBO, st. Twentse Wens Ambulance, Ambulance Dienst Oost en de Brandweer verschillende demonstraties. Voor het publiek werd een auto ongeluk in scène gezet waarbij de bestuurder, die bekneld zat, bevrijd werd door de samenwerkende hulpdiensten.

Ook de kinderen werden niet vergeten. Op het terrein stonden twee grote luchtkussens één in de vorm van een brandweerwagen, kinderen konden gesminkt worden en er was een kleur- en ballonnenwedstrijd. Het weer was uitstekend, de belangstelling was zeer groot, kortom een zeer geslaagd evenement dat mede door sponsoren in de regio, in de 125 jaar bestaande Westerhaar werd georganiseerd.

Foto’s van dit evenement zijn te vinden in mijn fotoalbum.

(Bron tekst: Brandweer club Twente)