05-11-’13 Gemeente en politie laten witte voeten achter

Twenterand – 05-11-2013 – Bestuurders van de gemeente Twenterand zijn dinsdagavond 5 november samen met politiemensen de wijken in gegaan in Vriezenveen om mensen te attenderen op het gevaar van inbraak en wat ze daar zelf allemaal tegen kunnen doen. Zij deden dat met de ‘Witte voetenactie’. Onaangekondigd werden diverse woningen in heel Vriezenveen bezocht. Daar waar een inbraakgevoelige situatie werd geconstateerd, werd een wit kartonnen voetje achtergelaten met daarop tips hoe mensen zelf hun woning kunnen beveiligen tegen inbraak en de tekst: ‘Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn.’ Eenzelfde succesvolle actie is begin mei gehouden in Vroomshoop.

De ‘Witte voetenactie’ is één van de acties die door de politie Twenterand wordt ingezet tegen de woninginbraken. De aanleiding is dat zowel de gemeente als de politie zich zorgen maakt over het aantal inbraken in Twenterand.

Preventieve maatregelen
“Een woninginbraak heeft een grote impact op het veiligheidsgevoel van mensen. Daarom doen wij er alles aan om inbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen en daarom moeten we het de inbrekers zo moeilijk mogelijk maken,” aldus Marleen Abbes, teamchef van de politie Twenterand. Burgemeester Visser vult haar aan: “Iedere inwoner van Twenterand heeft hierin ook een eigen verantwoordelijkheid, maar dan moet je ze wel informeren over de te nemen preventieve maatregelen en dat gaan we doen.”

9 december: informatieavond
In aansluiting op deze actie wordt door de gemeente en de politie op maandagavond 9 december een informatieavond georganiseerd voor iedere inwoner van Twenterand. Tijdens die avond wordt er teruggeblikt op de ‘Witte voetenactie’ van dinsdagavond 5 november. Aanwezigen krijgen bruikbare tips van deskundigen om hun eigen huis zo goed mogelijk te beveiligen tegen inbraak. “Ook vertelt de politie dan over wat zij nog meer doen tegen de woninginbraken in Twenterand, want het heeft onze uitdrukkelijke aandacht,” aldus burgemeester Visser.

Iedereen is van harte welkom op maandag 9 december in Cultureel Centrum Kerkstraat 2 (CCK2) in Vriezenveen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, ontvangst is vanaf 19.00 uur.