06-01-’20 Brandweer zet drone in bij zeer grote brand in Almelo

Almelo, 6 januari 2020
Bij een brand in de oude Ten Cate-hallen aan de Haven Noordzijde in Almelo is anderhalve hal uitgebrand. De betreffende hallen waren leegstaand. Met vier blusvoertuigen en drie redvoertuigen heeft de brandweer de brand weten te beperken tot één hal. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

In de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.00 uur is de kazerne van Almelo gealarmeerd voor een brandgerucht aan de Haven Noordzijde in Almelo. Er werd door de politie veel rook waargenomen op het industrieterrein. In het dak van één van de leegstaande hallen bleek brand te zitten. Vanwege het uitbreidingsgevaar naar andere hallen is opgeschaald naar zeer grote brand.

De brand is door vier blusvoertuigen en drie redvoertuigen bestreden, ondersteund door drone Argus. De brandweer drone kon vanuit de lucht een overzichtelijk beeld geven waar de hitte voornamelijk zat. Voor het blussen is water uit het kanaal gehaald. Ook korps Vriezenveen is opgeroepen voor de brandbestrijding.

De betreffende hallen waren leeg. De brand zat in het dak en daardoor is één van de hallen uitgebrand en een helft van een tweede hal. Bij de brand kwam rook vrij. De brandweer heeft opgeroepen om ramen en deuren te sluiten. Nabij het incident zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten, wel kan er stankoverlast zijn. Het ventilatiesysteem van nabijgelegen woningen kunnen uitgeschakeld worden door de stekker uit het stopcontact te verwijderen.

Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer is ruime tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

Foto’s ingezonden door: Patrick Weegink

Social media

Logo FacebookLogo Twitter

Laatste tweets

Archief