06-03-’15 Uitslaande woningbrand Eerste Blokweg Vroomshoop

Vroomshoop, 6 maart 2015
Aan de Eerste Blokweg in Vroomshoop zijn twee woningen door brand verwoest. De bewoners waren op het moment van uitbreken van de brand niet thuis. Bij de brand is een hond omgekomen. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

Rond vijf uur vanmorgen is de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Eerste Blokweg in Vroomshoop. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak van rechter woning van de twee onder één kapper. Vanwege de enorme hitte was het voor de brandweer niet verantwoord om de brand van binnenuit te bestrijden. Er is ingezet op blussing van buitenaf. De brandweer heeft niet weten te voorkomen dat de brand is doorgeslagen naar de naastgelegen woning. Beide woningen zijn volledig uitgebrand. In de woning waar de brand is ontstaan, heeft de brandweer een hond gevonden. Deze is aan de gevolgen van de brand overleden. De brandweer is bij het verschijnen van dit bericht nog bezig met nabluswerkzaamheden.

Voor de bewoners van beide woningen wordt vervangende woonruimte gezocht. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan. 

Bij het bestrijden van de brand zijn de tankautospuiten van Vroomshoop en Den Ham en een hoogwerker uit Almelo ingezet.

Foto’s: EMG Fotografie