06-04-’16 Politie in Twenterand bij 79,7% van de noordoproepen optijd ter plaatse

Twenterand, 6 april 2016 
Vorig jaar bepaalde de politie dat ze bij een noodoproep in 90 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plaatse moet zijn. Uit cijfers die door NU.nl zijn gepubliceerd blijkt dat dit doel in 2015 in de meeste Overijsselse gemeenten niet is behaald: in vier van de vijfentwintig gemeenten lukte het niet op vaak genoeg op tijd te zijn.

In de gemeente Twenterand is de politie in 79,9 procent van de gevallen binnen een kwartier te plaatsen. 

In Zwolle, Kampen, Deventer en Oldenzaal was de politie in meer dan 90 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plaatse. In Tubbergen komt de politie het vaakst later: in slechts 65,3 procent van de gevallen zijn agenten binnen een kwartier ter plaatse. In ongeveer de helft van de gemeenten voldoet de politie overigens wel aan het oude streefpercentage van 85 procent.

Landelijk ligt het slagingspercentage op 85 procent, iets lager dan in 2014. Maar toen lag het doel nog op 85 procent in plaats van 90 procent. De verschillen zijn wel groot. Zo is de politie in de Groningse gemeente De Marne in slechts 30,5 procent van de gevallen op tijd. In Zeist en Soest ligt dat percentage dan weer rond de 95 procent.