06-06-’16 Politie neemt 120 auto’s in beslag in Almelo, eerder al inval in Vroomshoop

Almelo, 6 juni 2016
De politie heeft autobedrijf ANM/Uw Import Auto aan de Twentelaan in Almelo aan banden gelegd. Honderdtwintig auto’s die bij de autohandel te koop staan, worden vandaag weggesleept. De gezamenlijke waarde van de auto’s die worden weggehaald is een miljoen euro. De eigenaar van het autobedrijf is verdachte in een onderzoek van de politie in een regionale drugszaak. Hij zit vast.

Het in beslag nemen van de auto’s is het gevolg van eerdere aanhoudingen in het onderzoek naar georganiseerde hennepteelt en drugshandel. In het kader van dit onderzoek werden vorige maand invallen gedaan op diverse adressen in Almelo, Wierden en Vroomshoop. Ook daarbij zijn auto’s, geld, wapens en andere spullen afgepakt van verdachten. Er werden bovendien vijftien mannen aangehouden.

”Misdaad loont niet”
De politie verdenkt de eigenaar van het autobedrijf ervan dat hij betrokken is bij georganiseerde hennepteelt en witwassen. Door de auto’s in beslag te nemen willen politie, justitie en de belastingdienst het vermogen dat is verdiend met criminele activiteiten afpakken. Hiermee wil justitie het signaal afgeven dat misdaad niet loont.

“Ook zorgen we er zo voor dat er geen vermenging van boven- en onderwereld plaats vindt en dat andere autobedrijven op de autoboulevard in Almelo integer kunnen blijven werken. Zo wordt concurrentievervalsing tegengegaan en worden bonafide bedrijven beschermd tegen criminelen”, aldus een woordvoerder van de politie

Bron tekst: RTV Oost