06-07-’16 Vroomshoops stel weer voor de rechter voor fraude verenigingskas Rode Kruis

Almelo, 6 juli 2016
‘De oud-penningmeester van het Rode Kruis in Twenterand blijft erbij dat hij er niet vandoor is gegaan met 45.000 euro uit de verenigingskas van de afdeling, zoals het Openbaar Ministerie denkt. Vandaag moest de man opnieuw samen met zijn vrouw voor de rechter verschijnen. 

De man erkent dat hij en zijn vrouw voor privézaken geld pinde van de rekening, maar dat zou niet om 45.000 euro gaan. 

Skimming
Op de vraag van de rechter hoe de rest van het geld dan kon verdwijnen van de rekening van het Rode Kruis, kwam het stel vandaag met de verklaring dat er wel sprake moest zijn van skimming. 

Volgens de vrouw is dat ook aantoonbaar omdat uit de bankgegevens blijkt dat er geld is opgenomen in Den Helder. Het stel beweert daar nog nooit geweest te zijn. 

Lening
Ook blijft de oud-penningmeester bij zijn verklaring dat hij het geld dat hij pinde niet gestolen heeft. Hij wilde het slechts tijdelijk lenen. Hij hield daarom aantekeningen bij, maar die zouden door het bestuur van het Rode Kruis meegenomen zijn. 

De advocaat van het stel wil daarom dat eerst de volledige administratie van het Rode Kruis doorgenomen wordt. De rechter ging daarmee akkoord. Pas als dat gedaan is, gaat de rechtszaak weer verder. 

Verduistering
Het stel uit Vroomshoop wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat ze tussen september 2011 en oktober 2014 zeker 45.000 euro pinden van de rekening van het Rode Kruis in Twenterand. 

In maart diende de zaak al bij de politierechter in Almelo, maar die verwees de zaak door naar de meervoudige kamer. De politierechter oordeelde toen dat er een betere onderbouwing moest komen van het weggesluisde bedrag. 

Bron tekst: RTV Oost