07-01-’16 Politiebureau Vriezenveen sluit de deuren, Vroomshoop krijgt steunpunt

Twenterand, 7 januari 2016
Er komt een politiesteunpunt-plus in de gemeente Twenterand. De huidige vestiging in Vriezenveen sluit dit voorjaar haar deuren vanwege het landelijke beleid om met minder politiebureaus door te gaan. Mede dankzij de lobby van de burgemeester komt er in het nieuwe gezondheidscentrum in Vroomshoop een politiesteunpunt-plus. Zo behoudt de politie een uitvalsbasis in Twenterand en kunnen inwoners dichtbij gebruik blijven maken van allerlei politiediensten.

Burgemeester Cornelis Visser is tevreden met dit besluit: “De openbare orde en veiligheid in Twenterand zijn gebaat bij de aanwezigheid van een lokaal politiesteunpunt. Ik ben blij dat er ondanks de komst van een nieuwe landelijke politieorganisatie straks nog steeds een laagdrempelige plek is in onze gemeente van waaruit de wijkagenten actief zijn. Het belangrijkste voor mij is dat de politiezorg voor de inwoners van Twenterand niet verandert.”

Lokale zichtbaarheid

Landelijk is besloten om voortaan te gaan werken vanuit één landelijke politieorganisatie. Onder de Nationale politie valt een aantal grotere politie-eenheden. Zo behoort de gemeente Twenterand tot de eenheid Oost-Nederland. Binnen dit gebied heeft de politie met de betrokken burgemeesters gesproken over een goede huisvesting van de politie. De politie in Twenterand maakt deel uit van het basisteam Twente Noord dat in Almelo haar teambureau heeft. Politieeenheid Oost-Nederland en de burgemeester van Twenterand hebben zich hard gemaakt om lokaal een post te behouden. Met het politiesteunpunt-plus in Vroomshoop is het wijkteam Twenterand verzekerd van een goede plek van waaruit de wijkagenten en jeugdagenten kunnen werken.

Politiesteunpunt-plus

Er blijven in Nederland in principe twee soorten lokaties van waaruit de politie werkzaam is: politiebureaus en politiesteunpunten. In het laatste geval gaat het slechts om een inlooppunt dat een aantal uren per week open is voor vragen van inwoners. Bij het steunpunt-plus in Vroomshoop komen behalve werkplekken voor politieagenten en een kleedruimte ook ophoudkamers en een verhoormogelijkheid. De politievestiging in Vriezenveen blijft open tot het politiesteunpunt-plus in Vroomshoop klaar is. De verwachting is dat dit omstreeks april 2016 wordt gerealiseerd.