07-11-’19 Inbrekers in Vriezenveen weten ondanks klopjacht te ontkomen

Vriezenveen, 7 november 2019
Gisterenavond omstreeks 21:10 uur ontdekten bewoners van een woning aan de Wethouder Potstraat in Vriezenveen dat er was ingebroken. De gehele woning bleek doorzocht. Bij een andere woning bleek men een poging te hebben gedaan.

Diezelfde avond iets voor 19:00 uur kreeg de politie een melding van een buurtbewoner dat hij een auto met gedoofde lichten de Wethouder Potstraat in had zien rijden. Uit de auto zouden twee mannen zijn gestapt die kort daarna over een muurtje zouden zijn geklommen bij een woning waar op dat moment geen licht brandde en niemand thuis was. Hierop is de politie onmiddellijk met meerdere voertuigen ter plaatse gegaan en hebben de wijk afgezet en uitgekamd. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van politiehonden. Vlak nadat de politie ter plaatse kwam, zag een agent een man achter een woning wegkomen. Ondanks dat deze man te voet achtervolgd is wist hij uiteindelijk toch te ontkomen. Meerdere getuigen spraken over in ieder geval twee mannen. Er is dan ook gelijk een burgernetmelding uitgegaan om zoveel mogelijk mensen te vragen uit te kijken naar deze twee personen. De mannen zouden volgens getuigen van Noord-Afrikaanse afkomst zijn. 1 van de mannen zou een petje op hebben gehad en een trainingsbroek van het merk Adidas hebben gedragen. De ander zou een beginnend baardje hebben.

Het vermoeden bestaat dat de mannen via de Grensweg zijn gevlucht. Daar zag een getuige namelijk een man via een dak een achtertuin in springen. Ook zijn daar spullen aangetroffen die vermoedelijk van de dader(s) is. Waarschijnlijk hebben ze hun weg daarna per fiets vervolgd. Een bewoner van een woning aan de Verzetstraat ontdekte namelijk dat uit zijn schuur twee fietsen waren gestolen. Deze fietsen werden met de sleutels in het slot en de lampen nog brandend aangetroffen op het station. Mogelijk zijn de daders dus daarna per trein ontkomen.

De afgelopen vier weken is er zeven keer ingebroken in de gemeente Twenterand (zes keer in Vriezenveen, 1 keer in Den Ham). Vier van deze inbraken vonden de afgelopen week plaats. De politie vraagt dan ook iedereen alert te zijn op verdachte situaties en gelijk 112 te bellen wanneer je iets ziet dat je niet vertrouwt! Noteer eventueel kentekens van voertuigen waar je geen goed gevoel bij hebt en maak foto’s van verdachte voertuigen of personen. Deel informatie op de verschillende buurtapps die actief zijn binnen de gemeente. Ook horen we het natuurlijk graag wanneer je over camerabeelden beschikt waar de mannen misschien op staan of wanneer je informatie hebt die ons verder kan helpen met het onderzoek. Dankzij tips van alerte getuigen hadden we ze gisteren bijna te pakken, hopelijk lukt dit de volgende keer zeker!

De auto en de aangetroffen spullen zijn door ons inbeslag genomen voor (DNA) onderzoek.

Social media

Logo FacebookLogo Twitter

Laatste tweets

Archief