08-02-’12 Opening en open dag politiebureau Almelo

opening nieuw politiebureau almeloAlmelo, 8 februari 2012
Woensdagmorgen om half twaalf werd het politiebureau in Almelo officieel geopend door de burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, waarbij twee leden van het arrestatieteam vanaf het dak naar beneden kwamen om de burgemeester een schaar te overhandigen, waarmee het lint werd doorgeknipt. Tegen 13:30 uur begon de eerste ludieke demonstratie: kinderen mochten tennisballen naar een ME-eenheid gooien. Vervolgens trokken de kids zich terug en kwamen als hooligans verklede politieagenten in actie.
opening nieuw politiebureau almeloEen hooligan werd door een politiehond in de arm gebeten, de overigen trokken zich terug.  Vervolgens kwam het bike-team in actie om een arrestatie te verrichten.
Daarna kwamen twee mannen in een Ford Ka aanrijden. Ze daagden de wijkagent uit en één van hen jatte de bromscooter van de agent en reed er vrolijk op rond.
De hondenbrigade hield de eerste persoon aan; de tweede werd gesommeerd om in de auto plaats te nemen, maar gaf daar geen gevolg aan en ging op het dak van de auto staan. De politiehond vloog via de motorkap de auto op en beet de man in zijn been, waarna ook deze man kon worden ingerekend.
opening nieuw politiebureau almeloOok elders in en rond het bureau was van alles te doen en te zien, zoals de Technische Recherche en de mobiele meldkamer (waar er maar een paar van zijn in Nederland en die wordt ingezet bij grote evenementen en calamiteiten).
In het gebouw volgde een rondleiding langs de verhoorkamers, de cellen en een kantoor met computers voor de dagelijkse werkzaamheden. De politie kan terugkijken op een geslaagde open dag.
(Klik op de foto’s om naar het album te gaan)