08-05-’13 Twee fietsendieven en een heler aangehouden

Twenterand – 08-05-2013 – De politie heeft maandag 6 mei, drie mannen aangehouden. Twee Vriezenveners voor fietsendiefstal en een man uit Vroomshoop voor heling. Proces-verbaal tegen de mannen is opgemaakt.

Maandag rond 15.00 uur meldde een vrouw dat even daarvoor op het Westeinde, een onbekende man er op haar fiets vandoor is gegaan met achterlating van een onbekende fiets. Als de gealarmeerde agenten arriveren, blijkt dat een tweede onbekende man de achtergebleven fiets heeft meegenomen. Mede dankzij goede getuigenverklaringen kan de tweede man (31-jarige Vriezenvener) niet veel later op het Westeinde aangehouden worden. Diezelfde avond rond 19.30 uur kan ook de eerste fietsendief (24-jarige Vriezenvener) in zijn woning worden aangehouden.

Uit het ingestelde onderzoek blijkt dat de fiets van de vrouw al verkocht is aan een 26-jarige Vroomshoper. Hij is rond 23.15 uur in zijn woning aangehouden voor heling.

De drie mannen zijn dinsdagmiddag 7 mei weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

De twee fietsen (de fiets die de 31-jarige heeft ontvreemd blijkt een week eerder eveneens in Vriezenveen gestolen te zijn) zijn woensdag 8 mei teruggegaan naar hun rechtmatige eigenaren.