08-08-’17 Handcrew Overijssel blust hele dag in het Drentse Wateren

Wateren, 8 augustus 2018
De leden van de Handcrew Overijssel zijn sinds vanmorgen vroeg ingezet bij de bestrijding van een zeer grote heidebrand in de Drentse plaats Wateren. Bij de brand ging zo’n 75 ha aan natuur in vlammen op, en moesten vijf campings in de buurt tijdelijk worden ontruimt.

De brand werd gister al bestreden door brandweerlieden uit Drenthe, Groningen, Friesland, defensie en diverse boeren die te hulp schoten. In de avond slaagden ze er in om de brand onder controle te krijgen. De gehele nacht is de brandweer nog bezig geweest met het bestrijden van de brand.

Vanmorgen vroeg kregen ze daarbij assistentie van het Handcrew Team uit Overijssel met brandweerlieden uit Den Ham, Nijverdal en Dedemsvaart. Het team heeft in het gebied de hotspots in de grond bestreden met speciale gereedschappen. Door de inzet van de Handcrew kan er gericht worden geblust, waar het normaal door de inzet van de grote blusvoertuigen onder de grond zou blijven branden. De Handcrew is de afgelopen periode al meerdere keren ingezet bij diverse branden in Nederland.