08-12-’11 A1: chauffeur valt in slaap, vrachtwagen in de sloot

vrachtwagen in slootDe Lutte, 8 december 2011
In de afgelopen nacht is tegen vier uur een vrachtwagen van een varkenstransportbedrijf van de snelweg A1 geraakt.
De chauffeur reed van de Duitse grens in de richting van Oldenzaal, toen hij ter hoogte van De Lutte in slaap viel en kort daarop onder in de cabine weer wakker werd. De (lege) vrachtwagencombinatie bleek op z’n kant in de bermsloot te liggen. De onfortuinlijke trucker leek ongedeerd.

Door de zeer zachte berm liepen zowel de truck als de aanhanger relatief weinig schade op. Wel werd tussen de vrachtwagen en de aanhanger een dode ree gevonden, maar die bleek al enige tijd geleden het loodje gelegd te hebben. De berging werd uitgesteld tot donderdagmorgen tien uur om files op de drukke snelweg te voorkomen.
berging vrachtwagenDe klus, die werd uitgevoerd door twee wreckers van de firma Wolves uit Wierden, verliep voorspoedig en zonder complicaties.Wel kwamen er een schep en een hogedrukspuit aan te pas om alle opgehoopte modder van de vrachtwagencombinatie te verwijderen.
De A1 is van tien uur ’s morgens tot ongeveer halverwege de middag afgesloten geweest tussen de afslagen De Lutte en Oldenzaal-Zuid. Het verkeer richting Duitsland ondervond geen hinder van de operatie.
Tijdens de berging werd bekend, dat bij Gildehaus -dus aan de andere zijde van de grens- ook een vrachtwagen was gekanteld.
(Bron tekst: Kilroy; bron foto’s Geert Nijland)
(Klik op de foto’s om naar het album te gaan)