08-12-’12 Verdachte woninginbraak aangehouden

Den Ham, Vroomshoop, 08-12-2012 – Politie Twente heeft 7 december in Vroomshoop een 22-jarige Enschedeër aangehouden die verdacht wordt van woninginbraak diezelfde dag in Den Ham. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Rond 17.00 uur zien surveillerende agenten een auto op de Vriezendijk rijden. De agenten weten dat er door bewoners van Den Ham melding is gedaan van een verdachte situatie waarbij deze auto (zwarte Jaguar) betrokken was. Als zij de bestuurder een stopteken geven gaat deze er met hoge snelheid vandoor richting Vroomshoop. Om de veiligheid van de overige weggebruikers niet in gevaar te brengen besluiten de agenten de achtervolging te staken. Rond 18.00 uur treffen zij de auto, zonder inzittenden, aan op de Prins Clausstraat in Vroomshoop. In de omgeving wordt één van de inzittenden aangetroffen. Het betreft een 22-jarige Enschedeër. Hij is aangehouden en overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum. De auto is in beslag genomen. Hierin lagen goederen die van een woninginbraak aan Het Bussinck in Den Ham afkomstig zijn.

Omdat er volgens melder meerdere personen in de auto moeten hebben gezeten is de politie op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.