09-02-’14 Beeld van oorlogsmonument gestolen

Beeld van oorlogsmonument gestolen VriezenveenVriezenveen – 09-02-2014 – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van het bronzen beeld van het oorlogsmonument in Vriezenveen. Het beeld stond aan de Jonkerlaan en is tussen zaterdag 8 en zondag 9 februari gestolen. Tips zijn welkom op 0900 – 8844.

Deel van oorlogsmonument

Het oorlogsmonument staat aan de zijkant van het gemeentehuis aan de kant van de Jonkerlaan.

Het beeld stelt een man met gevouwen handen voor en is ongeveer 1 meter groot en 50 cm breed. Het stond op een sokkel met daarin de namen gegraveerd van de inwoners van Vriezenveen die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Zaterdag rond 18.00 heeft men het beeld nog gezien. Zondagochtend rond 11.000 uur werd de diefstal ontdekt. Een medewerker van de gemeente Twenterand, waar Vriezenveen deel van uitmaakt, heeft aangifte gaan. Bij de politie is niet bekend wie de maker van het beeld is, maar de gemeente zal deze, indien mogelijk, zo snel mogelijk over de diefstal informeren.

Deze week is al eerder een bronzen beeld op het aangrenzende Manitobaplein gestolen. Het ging toen om een meisje met een dwarsfluit.

Tips over de diefstallen zijn welkom op 0900 – 8844. Anoniem bellen kan ook op 0800 – 7000.

Bron foto: Emiel Geerding – Reggestreekfotografie