10-06-’15 Koninklijke Onderscheiding voor brandweervrijwilliger

Vroomshoop, 10 juni 2015
Zaterdag 6 juni ontving de heer Gert van den Berg van Brandweer Twente een Koninklijke Onderscheiding.

Burgemeester Visser van de gemeente Twenterand reikte de onderscheiding uit. Gert van den Berg ontving de onderscheiding, omdat hij deze avond officieel afscheid nam van de brandweer en meer dan 20 jaar als vrijwilliger in brandweerdienst is geweest. Burgemeester Visser vindt de onderscheiding een terechte beloning: “brandweervrijwilligers staan zeven dag in de week, 24 uur per dag klaar voor de Twenterandse samenleving. De heer Van den Berg is een goede collega geweest en was gedurende een periode van maar liefst 33 jaar vrijwilliger bij de brandweer, een geweldige periode dat terecht met een Koninklijke Onderscheiding wordt beloond.”

Zaterdagavond 6 juni nam de heer Van den Berg afscheid als vrijwilliger bij de brandweer. Tijdens zijn afscheidsreceptie werd hij extra in het zonnetje gezet en werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gert van den Berg was als brandwacht, chauffeur en later ook als oefenleider actief. Hij is op 15 februari 1983 in dienst gekomen bij de brandweer in Den Ham en na bijna 30 jaar overgestapt naar de kazerne in Vroomshoop en daar is hij op 1 mei 2015 officieel als vrijwilliger uit dienst getreden. De kazernecoördinator van Vroomshoop, de heer Jan Bosch verwoordt het als volgt: “de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding is een mooi moment om nog eens extra te laten zien hoe trots we zijn op onze brandweermensen”.