10-10-’11 Nieuw blusvoertuig voor brandweer Enter

sleuteloverdracht enterEnter, 10 oktober 2011
Brandweer Twente, korps Enter, rukt vanaf maandag 10 oktober uit met een nieuw blusvoertuig. De tankautospuit werd maandag officieel overgedragen aan burgemeester Robben van de gemeente Wierden en in gebruik genomen door het brandweerkorps van Enter.

Deze nieuwe tankautospuit (TAS) voor Enter is van het concept Twentas 2. In 2008 is Brandweer Twente gestart met het centraal inkopen van tankautospuiten. Een regionale werkgroep heeft, volgens landelijke richtlijnen, het bestek voor de nieuwe Twentse tankautospuit gemaakt en deze de naam Twentas meegegeven. Na Europese aanbesteding kwam Mercedes als beste uit de bus. De Twentas is nieuw voertuig entervoorzien van alle nieuwste technieken en kan inzet worden bij brand, hulpverlening en basis ongevallen met gevaarlijke stoffen. Brandweer Twente beschikt momenteel over tien van dergelijke voertuigen die allen bij firma Ziegler afgenomen zijn.

Vanaf heden neemt korps Enter de Twentas in gebruik. Het voertuig wordt in de kazerne van korps Enter officieel door de heer Poll van de firma Ziegler aan de burgemeester van Wierden, de heer Robben, overgedragen. Aan deze sleuteloverdracht wordt een feestelijk tintje gegeven.
(Klik op de foto’s om naar het album te gaan)