11-04-’13 Hennepplantage ontdekt in woning

Vriezenveen – 11-04-2013 – Naar aanleiding van een melding werd op woensdag 10 april een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Gagelstraat in Vriezenveen aangetroffen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar

De hennepkwekerij werd op de zolderverdieping aangetroffen. In het pand werden 350 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De 31-jarige bewoner werd aangehouden voor verhoor. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: electriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.