11-05-’13 Twee inbrekers op heterdaad aangehouden

Vriezenveen – 11-05-2013 – In de vroege ochtend van zaterdag 11 mei kreeg een 50-jarige inwoonster van Vriezenveen de schrik van haar leven, toen zij oog in oog kwam te staan met een inbreker. Korte tijd later konden twee verdachten worden aangehouden.

Oog in oog

De vrouw hoorde omstreeks 04.50 uur gestommel in haar woning aan De Putter in Vriezenveen. Toen zij op onderzoek uitging, kwam zij oog in oog te staan met een inbreker. Toen de vrouw begon te gillen, vluchtte de inbreker de woning uit. Door agenten werd met speurhonden in de omgeving uitgekeken naar de dader. Op de Aadorpweg werd langs het kanaal een scooter aangetroffen. Kort daarop werd geritsel gehoord in de bosschages dichtbij de scooter en werden twee verdachten aangetroffen. Het betreffen twee Vriezenveners van 21 en 22 jaar oud. Zij zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Schuurinbraak

In de bosschages werden goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal uit een schuur afkomstig waren. Er werd onderzoek ingesteld, waarna aan de Reiger in Vriezenveen een opengebroken schuur werd aangetroffen. De bewoners herkenden de aangetroffen goederen als hun eigendom, waarop zij aangifte deden.