11-09-’14 Dode bij ernstig ongeluk op N36 bij Vriezenveen

Vriezenveen, 11 september 2014
De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de oorzaak van het dodelijke ongeluk, gistermiddag op de N36 bij Vriezenveen. Daarbij kwam een 33-jarige man uit Hengelo om het leven.

Volgens de politie is op dit moment alleen duidelijk dat de man zich op de verkeerde weghelft bevond, toen hij werd geraakt door een tegemoetkomende vrachtwagen. Daarna werd hij van achteren aangereden door een andere vrachtwagen. De vraag of de man aan het inhalen was of dat hij zich door een andere oorzaak op de linkerrijbaan bevond, is onderdeel van het politieonderzoek.

Bij het ongeluk raakte, naast de chauffeur van de tegemoetkomende vrachtwagen, ook de bestuurster van een andere auto gewond. Haar autoruit werd geraakt door rondvliegend materiaal. Ze kon ter plekke worden behandeld. De vrachtwagenchauffeur die gewond raakte, is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd

De politieafdeling Verkeersongevallenanalyse startte een onderzoek. Er is gesproken met getuigen. In die gesprekken ging het onder meer over het rijgedrag van het slachtoffer uit Hengelo. Op basis van deze gesprekken en andere bewijsstukken probeert de politie de toedracht van het ongeluk duidelijk te krijgen. De N36 was urenlang afgesloten.

Foto’s: Bert Kamp