11-09-’14 Dodelijk ongeval N36

Vriezenveen – 11-09-2014 – De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het dodelijk ongeval vandaag, 11 september, op de N36 in Vriezenveen.

Om 11.40 uur wordt een aanrijding gemeld tussen twee vrachtwagens en een personenauto. Ter plaatse treffen agenten een vrachtwagen met oplegger aan die in de richting van Almelo staat. Daarnaast staat een vrachtwagen met oplegger in de richting van Hardenberg. Daartussen staat klem een personenauto met bestuurder waarvoor alle hulp te laat komt, hij blijkt ter plekke aan zijn verwondingen te zijn overleden. Bij het ongeval staat nog een beschadigde auto. Deze auto is beschadigd door rondvliegende auto-onderdelen van het ongeval. De bestuurster van de auto, een 22-jarige vrouw uit Ommen, raakt hierbij licht gewond. Zij is ter plaatse door het ambulance personeel behandeld. De vrachtwagenchauffeur, een 67-jarige man uit Beilen, die in de richting Hardenberg staat, raakt bij de aanrijding dusdanig gewond dat hij met onbekend letsel per traumaheli is overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur die in de richting van Almelo staat, een 33-jarige man uit Den Ham, blijft ongedeerd.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse is een onderzoek gestart. Meerdere getuigen hebben een verklaring afgelegd over het rijgedrag van de dodelijk verongelukte automobilist. Deze worden in het onderzoek meegenomen, om de juiste toedracht van het ongeval te achterhalen.