12-08-’16 Man aangehouden voor te water geraakte vrachtwagen in Vroomshoop

Vroomshoop, 12 augustus 2016
Een man uit Vroomshoop is aangehouden, omdat hij een plaats van een ongeluk zou hebben verlaten. De man is mogelijk de bestuurder van de vrachtwagen die vannacht in het Overijssels Kanaal terechtgekomen is.

De hulpdiensten kregen vannacht een melding dat er bij een woning een verdacht voertuig stond. Toen de politie bij de woning kwam was het voertuig verdwenen. In het Overijssels Kanaal werd vervolgens een kleine vrachtwagen ontdekt.

Geen persoon, wel een schoen gevonden

Omdat het op dat moment onduidelijk was of er nog iemand in de vrachtwagen zat, werd een duikteam ingezet. Die vonden geen personen, maar wel een schoen. 

Op basis van het kenteken van de vrachtwagen kwam de politie achter het adres van de mogelijke bestuurder van het voertuig. Die zei dat hij van niets wist en dat de vrachtwagen vermoedelijk gestolen was. Maar bij de woning werd een schoen gevonden die bij de eerder gevonden schoen paste. 

De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hoe de vrachtwagen in het Overijssels Kanaal terecht is gekomen, is nog niet bekend.

Bron: RTV Oost