13-04-’16 Voorwaardelijke taakstraf voor Westerhaarder

Almelo, 13 april 2014
Politierechter René Melaard veroordeelde Jesse H. (31) uit Westerhaar woensdagmiddag 13 april tot een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur. Verder moet H. zich verplicht melden en een behandeling ondergaan bij Transfer zorg & begeleiding. H. zou op 19 december 2015 de nieuwe vriend van zijn ex hebben mishandeld en hem hebben toegevoegd: ‘Ik schiet je een kogel door de kop’.

Bovendien zou hij vervolgens een aantal ruiten van de Mercedes van het slachtoffer hebben vernield. H. ontkende bij de rechtbank in Almelo alle hem ten laste gelegde feiten. „Ik ben die dag wel bij mijn ex aan de deur geweest”, vertelde H. „Maar ik werd niet binnengelaten en ben na een woordenwisseling met mijn ex weer vertrokken. Ik was ook niet boos, maar ik was bezorgd over mijn dochtertje van 5. Eerder die avond had ik via sms contact met mijn ex. Opeens reageerde ze niet meer en na 1,5 uur wachten ben ik weer vertrokken.”

Verklaringen
De ex en haar vriend verklaarden bij de politie beiden dat H. wel degelijk naar binnen was gekomen en dat hij zich verbaal en fysiek agressief had gedragen. De rechter gaf aan dat hij meer waarde hechtte aan die verklaringen dan aan de ontkenning van H.

Bron: TC Tubantia