14-07-’14 Ferrari 599 in beslag genomen in witwasonderzoek

Zwolle – 14-07-2014 – Op basis van een witwasonderzoek werd op zaterdag 12 juli op de Oosterlaan in Zwolle een 28-jarige man uit Vroomshoop aangehouden. De Ferrari waarin hij reed werd in beslag genomen.

Omstreeks 17.30 kreeg de politie een melding dat in Zwolle een gestolen Ferrari was gesignaleerd. Surveillerende agenten zagen de auto en zetten deze op de Oosterlaan aan de kant. De bestuurder werd aangehouden. Hij en de auto werden naar het bureau gebracht. Daar bleek dat de auto per abuis als gestolen stond aangemeld. De auto en bestuurder werden echter gezocht in het kader van een witwasonderzoek. De man werd vervolgens aangehouden op verdenking van witwassen. Het onderzoek is nog in volle gang. De verdachte zit nog vast. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Afpakken

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.