14-07-’20 Twee mannen aangehouden na achtervolging in Westerhaar

Westerhaar, 14 juli 2020
Dinsdag 14 juli omstreeks 01.30 uur zagen surveillerende agenten een auto wegrijden bij een basisschool in Westerhaar. Agenten wilden de auto controleren en gaven een stopteken waaraan de bestuurder in eerste instantie voldeed.

Toen een agent naar het voertuig liep reed de bestuurder snel weg. Daarop werd de achtervolging ingezet. Deze duurde ongeveer 15 minuten en ging door o.a. Sibculo/Kloosterhaar/Bruinehaar/Langeveen/Geesteren/Vriezenveen en eindigde uiteindelijk in Westerhaar.

Het voertuig kwam tot stilstand aan de Sibculoseweg. Daar renden drie personen weg uit het voertuig. Twee van hen, waaronder de bestuurder, konden worden aangehouden. De mannen hielden zich schuil in de bosschages en werden door een politiehond gevonden. De derde inzittende werd helaas niet meer aangetroffen.

Bij controle van het voertuig werden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. Ook testte de bestuurder positief op het gebruik van drugs. Bij de basisschool werd vooralsnog geen schade geconstateerd. Beide mannen zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. Het gaat om mannen van 48 en 31 jaar oud. Het politie onderzoek gaat verder.

Social media

Logo FacebookLogo Twitter

Laatste tweets

Archief