15-08-’14 Zeven aanhoudingen voor vernielingen in woning

Westerhaar-Vriezeveensewijk – 15-08-2014 – De politie heeft in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 augustus zeven verdachten aangehouden voor het plegen van vernielingen in een woning aan de Borggrevestraat.

Rond middernacht kreeg de politie een melding dat er veel lawaai uit de woning kwam en er ruiten vernield werden. Toen agenten ter plaatse kwamen constateerden zij inderdaad veel lawaai en vernielde ruiten. Tevens werden er in de woningen bierflesje kapot gegooid en stond de muziek hard.

Alle aanwezigen in de woning werden aangehouden voor openlijk geweld, vernieling en nachtelijk rumoer. Het gaat om de bewoner, een 20-jarige vrouw uit Vroomshoop, een 21-jarige vrouw uit Hengelo, 23-, 24- en 25-jarige mannen uit Vroomshoop en een 24-jarige man uit Kloosterhaar.

De politie doet onderzoek.

De betreffende woning stond op de nominatie om vrijdag 15 augustus te worden ontruimd en gesloten in het kader van de Wet Damocles. De burgemeester kan op basis van deze Wet panden sluiten als het vermoeden bestaat dat van daaruit in drugs wordt gehandeld. De woning is inmiddels afgesloten en verzegeld.