15-10-’13 Grote rampenoefening (GRIP 1) Almelo

Grote rampenoefening GRIP 1 AlmeloAlmelo, 15 oktober 2013
Van maandag 7 tot en met dinsdag 15 oktober zijn er diverse soorten hulpverleningsinstanties betrokken geweest bij een grote hulpverlening oefening op het terrein van Van Merksteijn in Almelo. Naast diverse brandweerkorpsen werden er ook diverse ambulances ingezet en werd er gebruik gemaakt van een Sigma team en MMT team. Verder werd de BHV organisatie van Van Merksteijn ook ingezet.

De onderstaande foto zijn gemaakt op dinsdag 15 oktober. Toen deden de brandweer korpsen van Wierden, Rijssen en Nijverdal mee aan de oefening.

Het scenario van het ongeval was als volgt: op het terrein van Van Merkesteijn was een ongeval gebeurd tussen een bus en een vrachtauto geladen met staal. En een personen auto die gelanceerd was en in de bus was terecht gekomen. Ook was er achterin de bus brand uitgebroken.  Als eerste kwamen de BHVérs van Van Merkesteijn ter plaatse voor de eerste hulp aan de slachtoffers. De brandweer heeft  samen met het ambulance personeel en het MMT team diverse slachtoffers moeten bevrijden, en de brand geblust. Nadat deze bevrijd waren werden ze verder behandeld en voor vervoer klaargemaakt door het Sigma team in een speciaal opgezette en ingerichte tent.

(Klik hier of op de foto voor een reportage.)