15-11-’13 Politie vindt grote partij vuurwerk

Hellendoorn – Twenterand – 15-11-2013 – De politie is een onderzoek gestart naar de vondst van ruim 5000 kg illegaal vuurwerk bij een bedrijf in de gemeente Hellendoorn op 4 november jongstleden. Tijdens het onderzoek werd de afgelopen week op meer locaties illegaal vuurwerk aangetroffen. In totaal werd ongeveer 8500 kg in beslag genomen. De politie hield twee mannen van 23 en 47 jaar uit de gemeente Hellendoorn aan.

Politiemedewerkers troffen de partij van 5000 kg vuurwerk aan tijdens een controle na een melding over de opslag van illegaal vuurwerk bij het bedrijfspand. Ze startten vervolgens een onderzoek en doorzochten meerdere woningen en een bedrijf.

In twee woningen in gemeente Hellendoorn en in een bedrijf in Gemeente Twenterand vonden politiemedewerkers vervolgens nog meer illegaal vuurwerk, zo’n 3000 kg. Een aanzienlijk deel van alle in slag genomen goederen betreft vuurwerk van de zeer gevaarlijke zwaarste categorie. De 23- en 47-jarige man zijn in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek naar illegaal vuurwerk voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zeer gevaarlijk

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. Grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, vormen een reëel gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.