16-05-’13 Twee kettingbotsingen N36 thv Beerzerveld

Twee kettingbotsingenBeerzerveld, 16 mei 2013
Donderdagmiddag om 16:10 uur werd gealarmeerd vanwege een aanrijding op de N36, waarbij een gewonde was gevallen. De aanrijding, waarbij een vuilniswagen, een personenauto en een bestelauto waren betrokken, bleek te zijn gebeurd op de rijbaan richting Almelo, vlak vóór de afslag Beerzerveld. De inzittende van de personenauto werd inmiddels al in de berm verzorgd door ambulancepersoneel, toen een tweede alarmering werd uitgegeven; nu in verband met een tweede kettingbotsing – eveneens op de N36.

Dit ongeval bleek driehonderd meter verderop richting Almelo te zijn gebeurd, maar op de andere rijbaan en wel midden op de brug over het Kanaal Almelo-de Haandrik. Bij dit ongeval waren twee personenauto’s en en grijze Opel Vivaro bedrijfswagen betrokken.

Twee kettingbotsingenDe bestuurder van de bedrijfswagen kwam er zonder kleerscheuren vanaf; één van de twee vrouwen, die in een Renault personenauto zaten, most door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Het portier aan de bestuurderszijde werd hiertoe weggeknipt met redgereedschap.
De bestuurster van een Opel Corsa, die eveneens van achteren aangereden was, had ook last van haar nek. Ook zij werd voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Nadat de VOA Twente het ongeval op de brug had onderzocht en hun collega’s van IJsselland de aanrijding bij de oprit, kon berger Autax de vijf beschadigde auto’s ophalen. De N36 is tussen Beerze en Vriezenveen geruime tijd afgesloten geweest.

(Klik hier of op de foto voor een reportage)