16-06-’16 Beelden van inbraak Bruna Vriezenveen waarbij voor 10.000 euro sigaretten werd gestolen

Vriezenveen, 16 juni 2016
De politie roept de hulp in bij de jacht op twee criminelen die hebben ingebroken bij de Bruna in Vriezenveen. Er zijn bewakingsbeelden openbaar gemaakt van de inbraak in de nacht van donderdag 17 maart.

Stevig postuur

Een man met een stevig postuur in grijze kleding en een man met een normaal postuur in donkere kleding slaan tussen 04:10 en 04:20 uur een ruit in bij de winkel en gaan in een streep naar de schappen met sigaretten. 

Opvallende dekbedhoes

De sigaretten verdwijnen van de schappen in een opvallende dekbedhoes. De hoes is wit en er staan met zwarte letters onder meer de woorden ‘love’ en ‘life’ op.  Wie weet meer over zo’n dekbedhoes?

De buit mag er wezen: voor 9.783 euro aan tabakswaar werd die nacht meegenomen. De sigaretten worden mogelijk te koop aangeboden. Als u daar informatie over heeft hoort de politie dat graag, desnoods anoniem.

Vrachtwagentje

Behalve de bewakingsbeelden deelt de politie ook informatie over een blauwe klein model vrachtwagen die mogelijk is gebruikt bij de inbraak. Er is een voorbeeldfoto beschikbaar van een vergelijkbare vrachtwagen.

De vrachtwagen werd rond het tijdstip van de inbraak in de omgeving van het Westeinde in Vriezenveen gezien. Of de vrachtwagen van de inbrekers is, is niet zeker.

Het kan ook zijn dat de bestuurder van de vrachtwagen een getuige is. Wie weet meer over de vrachtwagen, bijvoorbeeld waar die nu is?

Link met andere inbraken?

De afgelopen tijd waren er in Overijssel meer inbraken en inbraakpogingen die om sigaretten gingen. Begin mei werden sigaretten gestolen bij een snelkraak bij een tankstation in Dalfsen en eind mei mislukten in Kampen twee inbraken voor de sigarettenvoorraad.

Bij de twee mislukte inbraken in Kampen denkt de politie aan dezelfde daders. Tussen de inbraken in Vriezenveen en Dalfsen zijn nog geen verbanden gevonden.

Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Anoniem digitaal tippen bij Meld Misdaad Anoniem kan hier.

Bron tekst en video: RTV Oost