16-08-’13 Verdachte brandstichting meldt zich

Westerhaar-Vriezenveensewijk – 16-08-2013 – Naar aanleiding van de uitzending van het opsporingsprogramma ‘Onder de Loep’ op donderdag 15 augustus, heeft een 18-jarige man uit Westerhaar zich diezelfde avond bij de politie gemeld.

Hij is rond 20.00 uur aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Persbericht van 1 augustus:
Westerhaar-Vriezenveensewijk – Politie onderzoekt brandstichting
Op woensdagavond 31 juli om 23.40 uur heeft een nog onbekende jongen/man brandgesticht bij een apotheek aan het Kervelplein. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Op 1 augustus rond 09.30 uur ontdekt de apotheker bij aankomst dat de regenpijp zwartgeblakerd is. De gealarmeerde agenten stellen een onderzoek in en bekijken de beelden van de bewakingscamera. Hierop is te zien dat een jongen/man iets in brand steekt en daarna weg fietst. De brand dooft weer vanzelf waarmee erger wordt voorkomen.

Op dezelfde beelden is te zien dat er diverse auto’s langsrijden en mogelijk getuige zijn geweest van dit incident. Graag komt de politie met de automobilisten in contact. Bent u getuige geweest of heeft u andere informatie die kan bijdragen aan het onderzoek, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.