16-10-’13 Ongeval met bus en vrachtwagen N36 thv tankstation

Ongeval met bus en vrachtwagen N36 Vriezenveen, 16 oktober 2013
Woensdagmorgen rond tien voor acht vond er een kop-staartbotsing plaats op de N36 ter hoogte van het viaduct Oosteinde in Vriezenveen. Als gevolg daarvan ontstond er een file vanaf Westerhaar in de richting van Vriezenveen.
Nabij tankstation Smokkelpad zag de bestuurder van een zwarte Seat Leon de file voor zich en remde tijdig af, maar een achterop hem rijdende vrachtwagenchauffeur zag de situatie laat. De trekker met tankoplegger gaf de zwarte Seat een duw, die vervolgens langs het busje voor hem reed ging en tussen het verkeer op de andere rijstrook door.
De chauffeur van de vrachtwagen stuurde ook links langs het busje, maar schampte een hem tegemoet komende lijnbus, waar geen passagiers in zaten. Alle linker zijruiten en de voorruit van de bus versplinterden en de buschauffeur kreeg veel glassplinters in zijn gezicht. Wonder boven wonder vielen er verder geen gewonden.
Het verkeer kon via de parkeerplaatsen de ongevalslocatie passeren. De brandweer werd opgeroepen om gelekte olie op te ruimen. Rond 09:45 uur was de berging op de hoofdrijbaan afgerond en werd de N36 weer vrijgegeven.

(Klik hier of op de foto voor een reportage.)