17-05-’14 Goed bezochte open dag brandweer Goor

Open dag brandweer GoorGoor, 17 mei 2014
Bij de brandweerkazerne in Goor werd zaterdag 17 mei een open dag gehouden. De geheel verbouwde kazerne opende haar deuren voor het publiek.

In en rondom de kazerne liet de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Zo waren er verschillende blusdemonstraties en werd een persoon, die bekneld zat in een auto, bevrijd door de brandweer.

Het duikteam van Brandweer Twente was aanwezig en gaf demonstraties in een speciale duikcontainer. De bezoekers konden ook zelf een brandje blussen en medewerkers Brandveilig Leven gaven adviezen over brandveiligheid in huis.

Open dag brandweer GoorUiteraard waren er verschillende brandweervoertuigen te bezichtigen, maar ook een politieauto, een ambulance en kon men een rondje rijden in een rupsbandvoertuig van Defensie.

Daarnaast was een stand ingericht voor het werven van nieuwe vrijwilligers. Het team Brandonderzoek van Brandweer Twente liet deze dag zien wat de gevolgen zijn van een woningbrand. Hiervoor hadden zij een woonkamer waar brand is geweest, nagebouwd.