18-02-’16 Nieuwe bluskleding vanaf deze week in gebruik bij brandweer Twente

Twente, 18 februari 2016
Geen zwarte pakken meer, maar een lichtbruine, nieuwe uitvoering. De brandweer in Twente wordt vanaf deze week voorzien van nieuwe pakken. De eerste 300 outfits zijn inmiddels de deur uit. Nog voor de zomer moeten alle 31 korpsen in het nieuw gestoken zijn. 

Niet te verven
Opvallendste kenmerk aan de nieuwe pakken is een andere, veel lichtere kleur. Er is gekozen voor een nieuwe materiaal dat niet te verven is. De lichtbruine kleur is dus de oorspronkelijke kleur van de stof. De kwaliteit zou minder worden als de stof geverfd wordt. Verder vallen ook de reflectiebanden op. Deze zijn nu geperforeerd zodat de warmte weg kan en het materiaal blijft ademen. 

Meer bewegingsvrijheid
De pakken moeten naast meer veiligheid ook zorgen voor meer bewegingsvrijheid. Aan bekende probleemzones zoals de schouders, het zitvlak en de knieën is volgens de brandweer veel aandacht besteed. Ook is er gekozen voor een nieuwe manier om de tailleband te verstellen. 

Andere regio
De brandweer in de rest van Overijssel valt onder de regio IJsselland. Die doen niet mee aan deze regeling. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de politie worden brandweerpakken niet landelijk aangekocht, maar beslissen de regio’s nog zelf voor welke pakken leveranciers gekozen wordt.

(Bron: RTV Oost)