18-06-’13 ME oefening industrieterrein Oldenzaal

Oldenzaal, 18 juni 2013
Tijdens de warme dinsdagavond 18 juni heeft de ME een oefening gehouden op het industrieterrein van Oldenzaal. Naast de Mobiele Eenheid (ME), deden ook mensen van de arrestatie eenheid (AE), honden en hun begeleiders mee. Als tegenspelers deden studenten mee van o.a. Saxion en de Universiteit Twente. Er was een zogenaamde illegale straatrace bezig waar de ME moest optreden. Dit gebeurde eerst vriendelijk, maar omdat de toeschouwers niet weg wilden, liep de spanning steeds hoger op. Op een gegeven moment begonnen de toeschouwers te gooien met o.a. blokken hout. Ze werden opgedreven door de ME en mensen van de AE pikten telkens de grootste herrieschoppers eruit. Rond half 10 was de oefening afgelopen en werd er nog even vriendelijk de handen geschut.
(Klik op de foto om naar het album te gaan)