18-09-’12 Aanrijding personenauto met vrachtwagen

Vriezenveen, 18-09-2012 • Op de N36 ter hoogte van hectometerpaal 11.3 vond maandag 17 september een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen.

Omstreeks 17.50 uur wilde de bestuurder van een personenauto, een 31-jarige man uit Vriezenveen, met daarin een inzittende, een 30-jarige man uit Vriezenveen vermoedelijk een vrachtwagen inhalen. Bij het terugsturen naar rechts, omdat er uit tegengestelde richting een andere vrachtwagen naderde, raakte de personenauto met de rechtervoorzijde de linkerachterzijde van de in te halen vrachtwagen. Vervolgens botste de uit tegengestelde richting naderende vrachtwagen, die vanuit Wierden in de richting van Hardenberg reed, met diens linkervoorzijde tegen de voorzijde van de personenauto. Door deze klap kwam de personenauto met diens rechterzijde tegen de vangrail tot stilstand. Alle drie de voertuigen raakten beschadigd.

Bij de bestuurder van de personenauto werd alcoholgebruik geconstateerd. Hij is aangehouden en met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor een bloedproef en voor controle. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De inzittende van de personenauto werd eveneens voor controle met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De overige bestuurders kwamen met de schrik vrij. De N36 is enige tijd afgesloten, maar werd rond 20.15 uur weer vrijgegeven.
De Verkeersongevallenanalyse van de Politie Twente stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.