19-08-’15 Grote Puntbrug in Vroomshoop twee weken open als gevolg van storing

Vroomshoop, 19 augustus 2015
De provincie Overijssel heeft met ingang van 19 augustus de Grote Puntbrug over het kanaal Almelo-De Haandrik bij Vroomshoop (Europasingel, gemeente Twenterand) afgesloten voor het wegverkeer. De omleidingsroute loopt via de Tonnendijkbrug in Vroomshoop, ongeveer 800 meter noordelijker dan de Grote Puntbrug. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. De afsluiting voor het wegverkeer gaat naar verwachting ongeveer twee weken duren.

Door de brug omhoog te zetten krijgt de beroepsvaart en de recreatievaart de mogelijkheid om Vroomshoop te passeren. Het dicht laten van de brug betekent dat er geen redelijk alternatief is voor het vaarverkeer; men zou dan moeten omvaren via Eefde of Meppel (recreatievaart) of de vracht overladen op vrachtauto’s.

De provincie heeft de brug buiten bediening gesteld, omdat er een softwarestoring in het systeem is. Om de veiligheid voor de vaarweggebruiker te waarborgen en om grotere schade te voorkomen, is besloten om de brugbediening pas te hervatten als de storing is verholpen.