19-10-’15 Vluchtelingen vertrokken naar Franeker

De ongeveer 170 vluchtelingen die de afgelopen vijf dagen zijn opgevangen in sporthal de Stamper in Vriezenveen, zijn maandagmiddag vertrokken. De mensen die woensdag in twee groepen naar Vriezenveen kwamen, zijn naar de crisisnoodopvang in Franeker gegaan. Tussen medewerkers van de gemeente Twenterand en van de gemeente Franekeradeel is contact geweest en ook zijn collega’s van onze organisatie meegereisd met de bussen om de overdracht goed te laten verlopen.

Vanaf morgen, dinsdag 20 oktober, zijn de zwemmers weer van harte welkom in het zwembad. Sporthal de Stamper is vanaf woensdag 21 oktober weer open voor de sporters.

Goed verlopen
Volgens burgemeester Visser is de opvang goed verlopen. Regelmatig nam hij de afgelopen dagen een kijkje om met vrijwilligers en met vluchtelingen te praten: “De inwoners van Twenterand en in het bijzonder Vriezenveen, hebben de afgelopen dagen laten zien dat onze gemeenschap absoluut in staat is om een groep van 170 mensen op te vangen en dat is mooi.” Volgens Visser is de Twenterandse samenleving om de vluchtelingen heen gaan staan: “Ongeveer 300 vrijwilligers, de, kerken, scholen, ondernemers, omwonenden, sportverenigingen; onze gemeenschap heeft zich van z’n beste kant laten zien.”

Veel kleding, schoenen en andere artikelen zijn de afgelopen dagen ingezameld. Deze gaan mee met de vluchtelingen, naar een andere opvanglocatie of eventueel naar andere goede doelen.

Rust en veiligheid
Voor nu zit het er dus op voor Twenterand maar Visser denkt vooral aan de vluchtelingen die naar een crisisnoodopvang in Franeker gaan: “Deze mensen gaan weer naar een tijdelijke opvang. Voor hen hoop ik oprecht dat er snel een structurele oplossing komt en dat ze de rust en veiligheid vinden die hen toekomt.”