20-01-’16 Snelheidscontroles in Vroomshoop en Westerhaar, 257 personen reden te hard

Twenterand, 20 januari 2016
Op dinsdag 19 januari vonden er 2 snelheidscontroles plaats binnen de gemeente Twenterand. Deze controles werden uitgevoerd door het verkeershandhavingsteam‬.

Op de Hammerweg‬ in Vroomshoop‬ geldt een maximum snelheid 50 kilometer per uur. Hier werd van 1031 personen de snelheid gecontroleerd. Van hen reden 70 personen te snel. De hoogst gemeten snelheid was 85 kilometer per uur.

Op de Sibculoseweg‬ in Westerhaar-Vriezenveensewijk‬ geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Hier werd van 1857 personen de snelheid gecontroleerd. Van hen reden 187 personen te snel. De hoogst gemeten snelheid was 96 kilometer per uur.

Het #Verkeershandhavingsteam (VHT) is een aparte afdeling binnen de politie ten staat los van andere (lokale) politieteams. Het doel van het VHT is het verminderen van verkeersslachtoffers en het vergroten van de verkeersveiligheid door intensieve verkeerscontroles. Deze controles zijn gericht op veiliger weggedrag, minder ongelukken en minder files. Daarom controleert het VHT met name op plekken waar er veel ongevallen gebeuren. Het VHT richt zich hierbij op de speerpunten: alcohol, gordel, helm, roodlicht, snelheid, verlichting en handheld bellen.