20-10-’15 Acht maanden celstraf voor ontucht met 12-jarige in Vroomshoop

Almelo, 20 oktober 2015
De rechtbank in Almelo heeft een 27-jarige man veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf omdat hij in de zomervakantie ontucht pleegde met een meisje van 13 uit Vroomshoop.

De man was de vriend van het lievelingsnichtje van het slachtoffer en logeerde in het Twentse dorp. Tijdens de logeerpartij, die een week duurde, ging hij twee keer de slaapkamer van het 13-jarige meisje binnen en betastte haar. Ook stuurde de man het meisje seksueel getinte berichten.

De man werd in 2012 aangehouden nadat het meisje aangifte deed. Bij de politie ontkende hij. Volgens de man was de aangifte tegen hem een complot omdat de ouders van zijn vriendin niet wilden dat hun dochter met een donkere man omging.

Man woont tegenwoordig in België
Tijdens de rechtszaak was de man niet aanwezig. De vervolging van de tegenwoordig in België wonende man ging moeizaam, vier keer eerder lukte het niet om hem voor de zitting op te roepen.

Tegen de man was 1 jaar geëist. Naast de 8 maanden heeft de Almelose rechtbank ook nog 4 maanden voorwaardelijk straf opgelegd.