21-09-’12 Verdachte beroving aangehouden

Vroomshoop, 21-09-2012 • Maandag 17 september jl. is een 19-jarige man uit Vroomshoop aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving en mishandeling van een 50-jarige Enschedeër, zie onderstaand persbericht.

Uit het ingestelde onderzoek door de recherche van Politie Twente is de 19-jarige Vroomshoper als betrokkene bij deze beroving en mishandeling naar voren gekomen. Hij is donderdag 20 september voor verder onderzoek door de rechter commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Persbericht van 5 juni 2012:
Man beroofd en mishandeld
Vroomshoop
In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juni werd een 50-jarige Enschedeër beroofd op de Willem de Zwijgerstraat in Vroomshoop.

De 50-jarige Enschedeër had dinsdagavond een blind-date via internet geregeld. Toen de Enschedeër omstreeks 02.15 uur op de afgesproken plek op de Willem de Zwijgerstraat in Vroomshoop kwam, stapten plotseling twee mannen bij de Enschedeër in de auto. Eén van de mannen ging achter hem zitten, de andere man ging naast hem zitten. Er werd direct onder bedreiging van een vuurwapen of een voorwerp dat daarop lijkt, gevraagd om geld. Ook werd de Enschedeër meerdere malen met het wapen op zijn hoofd geslagen. Uiteindelijk zag de Enschedeër kans om zijn auto uit te vluchten en weg te rennen. Toen hij na enige tijd terugkwam bij zijn auto en zag dat de twee mannen waren vertrokken, is hij met zijn auto naar Enschede gereden om zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen te laten behandelen. Woensdagmorgen heeft de Enschedeër bij de politie aangifte gedaan.
(2012066573)